Instructievideo DAB+ antenne installeren voor je autoradio

Instructievideo DAB+ antenne installeren voor je autoradio

Posted by on / 0 Comments
Meer informatie? Ga dan naar de adviespagina: http://bit.ly/2gTfMJK

De DAB+ antenne moet je zelf nog monteren, want deze zit niet standaard in je auto. Deze bestaat uit een plakplaatje met de antenne erin en een ontvanger met een lang snoer. Monteer deze straks op de rechter binnenzijde van de autoruit op ongeveer 15 cm vanaf de bovenkant.
Bepaal waar de antenne komt te zitten, zorg ervoor dat de antenne en de ontvanger passen en maak vervolgens de ruit schoon met de bijgeleverde cleaner. Wrijf daarna de plek droog, met een schone vetvrije papieren doek.
Verwijder plakstrip 1, en plak het plaatje op het glas. Strijk de luchtbelletjes eruit en verwijder dan plakstrip 2. Vervolgens plak je de ontvanger op de markering zoals aangegeven op het plakplaatje. Het zwarte flapje plak je op het metálen frame van de auto, daarvoor zul je de lijst even van de auto af moeten trekken.
Voor een mooi zicht probeer je de kabels weg te werken achter of langs de lijsten. En ten slotte sluit je de antenne achterop de radio aan in de daarvoor bestemde aansluiting.

Schuif nu de radio in het frame en zorg ervoor dat de kabels aan de achterzijde niet in de weg zitten. Probeer de kabels zoveel mogelijk achter de radio vandaan te duwen. Wanneer je de radio makkelijk kan doorduwen, dus niet hoeft te forceren, hoor je vanzelf een klik. Dit betekent dat de radio vast zit in het inbouwframe.

Dit waren alle stappen om je bluetooth radio of DAB+ radio in te bouwen. Ben je er zelf toch niet uitgekomen? Kijk dan op onze speciale autoradio inbouw pagina op autoradiostore.nl of .be voor tips.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>